Acasă Comunicat de presă Sfârșit de săptămână dedicat activităților informativ-preventive

Sfârșit de săptămână dedicat activităților informativ-preventive

17
0

Vineri, 10 noiembrie, polițiștii de la structura de analiză și prevenire a criminalității au organizat o activitate informativ-preventivă destinată beneficiarilor Serviciului de Probațiune Dâmbovița.

Prin intermediul sesiunii, polițiștii au urmărit ca pe viitor să fie prevenite infracțiunile contra siguranței circulație pe drumurile publice, activitatea fiind desfășurată pentru a veni în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis astfel de fapte.

Polițiștii au subliniat care sunt noile modificări legislative din domeniul rutier referitoare la faptul că un conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, la data de 9 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din Târgoviște, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Arhiepiscopia Târgoviștei, au lansat proiectul ”Nu-i ușor să fii părinte! Copilul tău este în siguranță?”.

Proiectul se adresează exclusiv părinților copiilor din învățământul preșcolar, fiind structurat în două sesiuni la care vor participa câte 25 de persoane.

Obiectivul proiectului vizează dezvoltarea capacității părinților, creșterea gradului de siguranță, îmbunătățirea activității parentale, identificarea unor soluții care să conducă la rezolvarea provocărilor cu care se confruntă părinții, indiferent de vârsta copiilor, precum și principalele măsuri pe care le pot adopta pentru a preveni victimizarea minorilor.

Articolul precedentȚi-ai pregătit CV-ul? 699 de locuri de muncă sunt disponibile azi în baza de date a AJOFM Dâmbovița! Tu pentru care vei aplica?
Articolul următorZi sau noapte, pe ei îi chemăm să ne salveze! ISU “Basarab I” Dâmboviţa își prezintă raportul săptămânal!