Acasă Cinema Independența Salonul de primăvară al Filialei Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici din...

Salonul de primăvară al Filialei Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici din România se deschide publicului mâine, 24 martie, la Galeria de Artă Independența din Târgoviște

54
0

Primăria Municipiului Târgoviște și Teatrul Tony Bulandra, vă invită la vernisajul expoziției de artă denumită: ”Salonul de primăvară al Filialei Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici din România“. Acesta va avea loc vineri, 24 martie 2023, începând cu ora 17:oo, la Galeria de Artă Independența din Târgoviște, situată în foaierul cinematografului Independența.
Publicul iubitor de artă este așteptat să viziteze expoziția, în perioada 24 martie – 5 mai 2023, gratuit, conform programului de funcționare a Galeriei de Artă Independența.

”Parcurgerea unei expoziții a Filialei Constanța Unu a Uniunii Artiștilor Plastici din România ne determină să identificăm un nivel postmodern de adordare al lucrării de artă. Fiecare compoziție este un decupaj, constituindu-se într-o particularitate din perspectiva atitudinii auctoriale.

Generații și școli diferite de formare dezvoltă elementele unui proces cu multe date de identificare stilistică. Relația dintre imagini și autorii lor este, de fapt, raportul dintre experiență și constituirea unei viziuni care să definească arta fiecărui expozant în parte. Acest univers este specific și membrilor Filialei Constanța Unu, ale căror ieșiri în public sunt incitante pentru privitor, prin diversitatea și originalitatea lor. Realitatea este susținută de interpretarea formei într-o bogată panoplie de particularități vizuale, care interferează prin puterea de a transmite emoții și note ale sensibilei lumii interioare a artistului în raport cu  exterioarul rigid și dur, în care ființa noastră se recunoaște. Între figurativ și abstract, între expresionism și suprarealism, se deschid universurile bidimensionalului și ale tridimensionalului.

Un grup de artiști uniți, al căror comentariu existențial este suplinit de vocația de a percepe forme reale și imaginare surprinse în tehnicile picturii, ceramicii, graficii, tapiseriei, obiectului, construiesc și deconstruiesc spații, gânduri, mesaje.

Prezenți mereu în expoziții de grup, promotori ai unor provocatoare proiecte personale, aceștia vor expune vineri, 24 martie, ora 17.oo, în foaierul cinematografului „Independența” din Târgoviște.

Pentru cei 41 de artiști, coabitarea pe simeze și în cadrul acestei bresle de profesioniști este posibilă și datorită președintelui Filialei Constanța Unu, Florentin Sârbu, curatorul manifestării.”
Criticul de artă Amelia Dincă

Articolul precedentConcursul „Învățăm și ne bucurăm de Ziua Poliției Române” a ajuns la final! Locul I a fost câștigat de Școala Nr.4 „Elena Donici Cantacuzino”, din Pucioasa!
Articolul următorPolițiștii continuă sesiunile de informare în unitățile de învățământ din Târgoviște