Acasă Afaceri Programul TEZAUR – Noi emisiuni de titluri de stat pentru populație

Programul TEZAUR – Noi emisiuni de titluri de stat pentru populație

198
0

Programul TEZAUR continuă și în luna august!

   Românii pot subscrie începând de luni, 10 august 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani. Perioada de subscriere se va încheia pe data de 31 august 2020. Aceste emisiuni reprezintă o alternativa de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.

   Rata dobanzii este de 3,5% – 1 an, 4% – 2 ani, 4,25% – 3 ani, 4,75% – 5 ani, fără plafon individual de subscriere.

   Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada10-31 august 2020;
  • de la unitățile C.N. Poșta Română în perioada 10-28 august în mediul urban și în perioada 10-27 august în mediul rural.

  Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

   Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

   Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

  În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

    Prospectul de emisiune, și orice eventuale modificări ale acestuia, se publică pe: http://www.mfinante.ro,www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, https://www.comunicatii.gov.ro, https://www.posta-romana.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală

Articolul precedentNumai 25 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore în județ!
Articolul următorDe pe 20 august, S.P.C.R.P.C.I.V. va avea sediul în Dâmbovița Mall!