Acasă Afaceri Producătorii de grâu pot primi în sfârșit sprijinul de urgență promis de...

Producătorii de grâu pot primi în sfârșit sprijinul de urgență promis de Guvern! Citește aici toate detaliile!

60
0

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că producatorii de grâu recoltat din producția proprie în anul 2022 și depozitat în spații pentru produse agricole la 01 februarie 2023 pot beneficia de sprijin de urgență acordat în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului numărul 352/2023.
Pentru a beneficia de sprijin, producatorii trebuie să depună, până la data de 11 mai, cerere la Centrele APIA la care au depus cererea unică de plată în anul 2022 și să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții:

a) sunt înregistrați în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cu cerere unică de plată 2022 din care se identifică culturile și suprafețele determinate în urma tuturor controalelor administrative și pe teren;

b) au depozitat producția proprie de grâu a anului 2022 în spații proprii sau ale terților, la data de 01 februarie 2023.
Grantul care se acordă potrivit prezentei scheme nu poate fi solicitat pentru cantitățile care provin din achiziții de la terți și depozitate în spații proprii.
Pentru cantitățile de grâu provenite din recolta proprie depozitate la terți și existente în depozite la 01 februarie 2023, beneficiarii pot solicita grantul pe baza contractului de depozit-custodie temporară și prestări servicii, încheiat anterior acestei date.
Resursele financiare alocate pentru implementarea schemei de sprijin sunt de 20.100 mii euro la un curs de 4,9370 lei/euro.
DIRECTOR EXECUTIV APIA DâmbovițaCorina Gârleanu

Foto: www.pixabay.com

Articolul precedentJandarmul dâmbovițean Ionuţ Timofte, vicecampion la “Campionatul Național de Semimaraton Masters”
Articolul următorBărbat de 22 de ani prins de jandarmii dâmbovițeni cu substanțe interzise