Acasă Asociația Be You Prin evenimentul „Out of the city: Oportunități Erasmus pentru comunitate”, Asociația...

Prin evenimentul „Out of the city: Oportunități Erasmus pentru comunitate”, Asociația Be You a dat startul proiectului Erasmus KA2 cu același nume și activităților anului 2024

65
0

Marți, 23 ianuarie, în sala de conferințe a CT Cofee din Târgoviște a avut loc evenimentul „Out of the city: Oportunități Erasmus pentru comunitate”, organizat de Asociația Be You. La evenimentul prin care Asociația Be You a dat startul proiectului Erasmus+ KA2 cu același nume și activităților anului 2024 au participat tineri din Târgoviște și din județul Dâmbovița dornici să-și lărgească orizonturile, să descopere oportunități de a învăța lucruri noi și să cunoască alți tineri asemenea lor nu numai din localitatea de baștină, dar și de pe alte meleaguri, din alte țări europene. Ilona Balint și Adrian Miloiu, vicepreședinta, respectiv, președintele Asociației Be You, le-au prezentat tinerilor prezenți atât activitatea de până acum a asociației, cât mai ales programul proiectelor din 2024, din care o parte se vor desfășura în județul Dâmbovița, iar altele se vor derula în țări ca Grecia, Serbia, Slovenia, Irlanda sau Italia.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027 și oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, atât ca persoane, cât și ca instituții/organizații.

Programul Erasmus+ este un instrument-cheie care sprijină îndeplinirea obiectivelor stabilite la nivel european prin Spațiul european al educației, Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027), Strategia UE pentru tineret, Agenda pentru competențe în Europa și Planul de lucru al Uniunii Europene pentru sport.

Obiectivul general al programului Erasmus+ este de a sprijini dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport.

Pe scurt, obiectivele programului Erasmus+ KA2 sunt:

❖ Împuternicirea lucrătorilor de tineret din zonele rurale
❖ Pregătirea unei metodologii adaptată pentru lucrul cu tinerii în mediul rural
❖ Creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța activității de tineret și a implicării tinerilor din zonele rurale
❖ Promovarea implicării tinerilor și a activităților de tineret prin programul Erasmus+

Asociația Be You va atinge aceste obiective prin:

❖ Crearea unei metodologii pentru lucrătorii de tineret care poate fi folosită la scară largă
❖ Dezvoltarea activităților de tineret în mediul rural și din comunitățile noastre
❖ Creșterea conștientizării în zonele rurale asupra importanței activității de tineret, a participării și implicării active a tinerilor în
viața comunității

Primele proiecte din acest an ale Asociației Be You cu participare transnațională vor fi:

O vizită de studiu în Serbia, între 03 și 07 martie 2024, pentru discutarea nevoilor și specificităților lucrului cu tinerii în mediul rural.

Un curs de formare pentru testarea și aplicarea metodologiei dezvoltate și transferarea competențelor/cunoștințelor către lucrătorii de tineret pentru implementare, curs ce va avea loc în România, în luna martie 2024.

Mobilitate transnațională, în vara acestui an, în Slovenia – Jocurile rurale – activitate ce va aduce împreună întreaga comunitate, tineri, organizații de tineret și diverși actori interesați.

Un curs de formare cu scopul de a identifica punctele forte și noutățile în domeniul activității de tineret în mediul rural, curs de ce se va desfășura în octombrie 2024, în Italia.

În lunile aprilie, mai și iulie 2024 sunt programate, de asemenea, schimburi de tineri pe teme ca participarea tinerilor și implicarea tinerilor în comunitate, comunicarea sau sportul și sănătatea fizică și emoțională.

Nu în ultimul rând, Asociația Be You va participa în parteneriat la proiecte ca:

Schimb de tineri – Social Media Dialogue: Filtering Out Fake News – 16 – 25 februarie 2024, proiect de promovare a gândirii critice în rândul tinerilor pentru a filtra și evalua știrile pe care le primesc în fiecare zi.
Curs de formare – Let’s go Digital – 14- 20 aprilie 2024, în care se vor dezvolta abilitățile tinerilor în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor și va crește conștientizarea lor asupra importanței acestor competențe în rândul tinerilor.
Curs de formare – Spinning a Yarn, primăvara/vara 2024, în Irlanda, cu scopul de explorare a conceptului de storytelling și a tehnicilor
Teatrului Oprimaților pentru a împuternici indivizii și comunitățile.

De asemenea, în Lituania vor avea loc schimburi de tineri în proiecte cu teme interesante și de actualitate ca:
Mindful Money Matters
Together We Thrive
Rights in Motion for Human Dignity
Întâlnirea de ieri a fost un succes, tinerii prezenți, mulți dintre ei la prima participare la un eveniment al Asociației Be You, fiind interesați de cel puțin unul dintre proiectele din acest an ale asociației au pus o mulțime de întrebări și au primit lămuririle necesare pentru a se înscrie din timp la proiectele ce li se potrivesc. Le dorim succes tuturor și vom reveni curând cu noutăți de la primele proiecte ale Asociației Be You ce se vor desfășura chiar din luna februarie 2024.

Pentru mai multe infomații accesați aici siteul Asociației Be You sau trimiteții un mesaj la adresa de email a asociației, office@beyoueurope.eu!

Articolul precedentZi sau noapte, pe ei îi chemăm în ajutor! ISU “Basarab I” Dâmboviţa își prezintă raportul săptămânal!
Articolul următorDiscursul prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la ceremonia prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române