Acasă Instituția Prefectului județul Dâmbovița Discursul prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la ceremonia prilejuită de Ziua Unirii...

Discursul prefectului județului Dâmbovița, Claudia Gilia, la ceremonia prilejuită de Ziua Unirii Principatelor Române

56
0

🇹🇩 „Anul 2024 este un an important pentru Națiunea română. Este un an în care trebuie să demonstrăm că respectăm parcursul democratic al acestei țări și că românii au învățat din greșelile trecutului. Prezența noastră la toate scrutinele electorale va fi dovada faptului că ne implicăm activ în gestionarea țării.

Astăzi avem o țară și un nume pentru că în urmă cu 165 de ani un grup de oameni de stat responsabili și cu viziune au știut să transforme visul unui întreg popor în realitate. Două Principate surori au devenit o țară.

Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, reprezintă piatra de temelie în construirea statului unitar român modern.

Unirea nu a venit peste noapte și nici nu a fost ușoară. La ea au visat alte generații de lideri vizionari și ea s-a consolidat, zi de zi, prin implicarea tuturor românilor.

Astfel, la doar șapte ani de la acest act curajos, în anul 1866, a fost adoptată prima Constituție a statului numit ”România”.

🇹🇩 Cert este că unitatea poporului român a fost un vis de secole. Acest ideal a fost realizat prin sacrificiul mai multor generații.

Astăzi, România este un stat democratic și modern. Toți românii se bucură de aceleași drepturi, indiferent în ce parte a țării s-au născut sau în ce familie. Au acces la o educație de calitate, se bucură de toate drepturile conferite de Uniunea Europeană și sunt protejați de NATO.

🇹🇩 Unitatea noastră se construiește zi de zi.

Vă îndemn să ne bucurăm împreună de tot ce au cucerit înaintașii noștri pentru noi și să lăsăm viitoarelor generații o Românie prosperă, europeană și democratică.

O Românie unită în jurul unui deziderat național: unitate și bunăstare pentru fiecare român.

La Mulți Ani, dragi români!🇹🇩

La Mulți Ani, România!”🇹🇩

Articolul precedentPrin evenimentul „Out of the city: Oportunități Erasmus pentru comunitate”, Asociația Be You a dat startul proiectului Erasmus KA2 cu același nume și activităților anului 2024
Articolul următorPeste 4500  persoane şi-au găsit un loc de muncă în anul 2023, cu sprijinul AJOFM Dâmbovița