Acasă Comunicat de presă Primăria Târgoviște – precizări privind afișajul electoral

Primăria Târgoviște – precizări privind afișajul electoral

164
0

Comunicat de presă – Primăria Municipiului Târgoviște

REGULI PRIVIND AFIȘAJUL ELECTORAL ÎN PERIOADA PRECAMPANIEI ELECTORALE

”Primăria Municipiului Târgoviște informează că în perioada de precampanie electorală, partidele politice care doresc să amplaseze mijloace de publicitate electorală au nevoie de avizul administrației publice locale.

Amplasarea mijloacelor de publicitate se poate face atât pe domeniul public sau privat al statului şi al municipiului Targoviste, cât şi pe proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, cu acordul acestora şi cu respectarea prevederilor legale.

Prevederile aplicabile pot fi consultate pe site-ul Primăriei Târgoviște – www.pmtgv.ro, în „REGULAMENTUL PRIVIND AMPLASAREA ȘI AUTORIZAREA MIJLOACELOR DE PUBLICITATE ÎN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE”.

Facem un apel către toți competitorii electorali pentru a respecta cadrul legal în vigoare.  

Amenda prevăzută de lege în caz de încălcare a dispozițiilor aplicabile, ajunge până la 10.000 de lei pentru fiecare mijloc de publicitate electorală amplasat ilegal.”

N.r.: Am ilustrat acest comunicat de presă al Primăriei Municipiului Târgoviște cu mai multe afișe anti-PNl, ce, practic, îndemnau la ură împotriva Partidului Național Liberal, și care au fost amplasate, timp de câteva săptămâni, de pe 10 iulie, în Târgoviște, pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, în micro 3, respectiv, pe Calea Găești, lângă viitorul fost COS Târgoviște. Nu știm dacă primăria s-a referit și la aceste afișe ce instigau la ură, dar care păreau ilegale, neavând însemnele corecte, conform legii, care, între timp, au dispărut. Oferim însă acum Primăriei Municipiului Târgoviște, semnatara comunicatului de mai sus, ocazia de a răspunde la întrebări legitime: Cine a plătit aceste afișe anti-PNL, cu ce sumă și din ce fonduri? Un partid politic, o firmă, un ong sau o persoană fizică? Au avut avizul Primăriei Târgoviște? Cum a reacționat Primăria Municipiului Târgoviște când au fot semnalate aceste afișe pe stradă? A dat amenzi de câte 10000 de lei, conform comunicatului de mai sus, sau nu consideră că se încadrează la campanie sau precampanie electorală? Dacă a dat amenzi, cui? Cine a fost, de fapt, în spatele acestei campanii denigratoare la adresa PNL? Orice alte informații lămuritoare sunt binevenite! Suntem siguri că, aflat la sfârșit de mandat, primarul va lămuri imediat aceste lucruri, în spiritul transparenței instituționale, al respectului față de lege și față de cetățeni.