Acasă Poliția informează! Polițiștii de la prevenire continuă sesiunile de informare

Polițiștii de la prevenire continuă sesiunile de informare

110
0

Astăzi, 8 decembrie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei, au organizat o întâlnire cu elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Poiana, la biserica din localitate.

În contextul sărbătorilor de iarnă, tinerii au primit informații cu privire la articolele pirotehnice, obiectele care sunt permise/interzise, modul de utilizare al acestora în siguranță, scopul fiind acela de a preveni implicarea copiilor în evenimente negative care le-ar putea afecta siguranța și sănătatea.

De asemenea, polițiștii au discutat cu cei mici și despre consumul de alcool, tutun sau substanțe interzise, fiindu-le prezentate efectele dăunătoare pe care la au aceste susbstanțe.

Un alt subiect abordat în cadrul sesiunii de informare a vizat prevenirea victimizării minorilor prin implicarea în fapte de agresiune fizică sau verbală.

Totodată, polițiștii, în colaborare cu reprezentanți de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” și Serviciul Județean Anticorupție, au fost prezenți la sediul unității administrativ teritoriale din localitatea Poiana, unde au discutat cu personalul primăriei și cetățenii întâlniți despre faptele de furt, principalele moduri de operare folosite de hoți și măsurile care trebuie să fie adoptate pentru a nu deveni victime ale unor astfel de fapte.

În plus, beneficiarii au primit informații privind infracțiunile de corupție și modalitatea de sesizare a acestora.

Articolul precedentUniversitatea „VALAHIA” din Târgoviște a premiat excelența în educație și cercetare
Articolul următor16 decembrie, termenul limită până la care contribuabilii pot fi scutiți de la plata majorărilor de întârziere a taxelor și impozitelor locale