Acasă Comunicat de presă Polițiștii dâmbovițeni au prins în acest weekend 18 șoferi vitezomani care conduceau...

Polițiștii dâmbovițeni au prins în acest weekend 18 șoferi vitezomani care conduceau cu mai mult de 50 km/h decât viteza legală!

10
0

WEEK-END ÎN SIGURANȚĂ

În acest weekend, polițiștii dâmbovițeni au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În zilele de 1 și 2 iunie a.c., acțiunile desfășurate de polițiștii dâmbovițeni au vizat prevenirea faptelor de violență, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se preponderent pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive și a celor care nu respectă regimul legal de viteză.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 140 de solicitări, dintre acestea 102 fiind sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 452 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 140.000 de lei.

Pentru că au încălcat regulile de circulație pe drumurile publice și au pus în pericol traficul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 47 de permise de conducere, dintre acestea 18 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h, 14 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, iar 15 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, în cadrul celor 35 de filtre instituite pe raza județului, au fost legitimate peste 900 de persoane, au fost oprite pentru control peste 640 de autovehicule și au fost reținute 7 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 2 iunie a.c., în intervalul orar 15:00-21:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice și prevenirea accidentelor de circulație.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale, dintre care 68 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, pentru această abatere, polițiștii au reținut 6 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Articolul precedentAJOFM Dâmbovița facilitează drumul către o carieră de succes!
Articolul următorZilele Județului Dâmbovița continuă cu activități la Biblioteca Județeană ”I. H. Rădulescu” Dâmbovița