Acasă Epidemie coronavirus Plimbările prin parc mai pot să aștepte!

Plimbările prin parc mai pot să aștepte!

154
0

Am pus semnul exclamării ca să fie clar că nu e de joacă și, chiar dacă vremea frumoasă te ademenește, îi spui NU! și stai liniștit în casă, pentru binele tău și al familiei tale, în primul rând. Pentru documentare, și numai pentru documentare, am fost astăzi în frumosul Parc Chindia, care, anul trecut pe vremea asta era, desigur, plin ochi de târgovișteni și turiști, plimbându-se pe alei, alergând în jurul lacului, stând la povești pe bănci, luând prânzul sau doar o cafea la o terasă. Asta a fost anul trecut, și în toți anii de dinainte, dar atunci nu era pandemie, nici stare de urgență, nici restricții de circulație a persoanelor nu erau.

Stăm acasă și în week-end, oricât ne-ar fi chef de o plimbare prin parc, de o drumeție, de un grătar cu familia sau prietenii. Stăm acasă, citim presă online, gătim bucate împărătești, ne primenim sufletele pentru sărbătoarea Paștelui și respectăm regulile.

Plimbările prin parcuri pot aștepta, prieteni, sigur că pot aștepta. Vine vremea lor din nou, stați liniștiți, că vine! Să fim cu toții sănătoși, asta e mai important acum! Iar fotografiile de mai jos au doar rolul de a vă demonstra că se poate, că târgoviștenii au înțeles să renunțe la ”micile plăceri nevinovate”, cum le numea cineva.

Alei goale, nimeni pe bănci
Nimeni nu mai aleargă în jurul lacului
Nici cățeii nu au mai venit azi
Târgoviștenii se antrenează acasă
Stăm acasă, căci ne pasă
Gata documentarea
Ah, de ce n-am zece vieți, să te cânt, NATURĂ!

Aleile vor mai fi goale ceva vreme, până trece pericolul de răspândire a epidemiei de coronavirus. Nu suntem noi singurii privați de aceste drepturi, aproape toată planeta se zbate în încleștarea asta ce n-a mai fost vreodată.

Plimbările prin parcuri mai pot aștepta!

Articolul precedentStai acasă! Stai în casă!
Articolul următorCatolicii sărbătoresc primii acasă Paștele