Acasă Educație Participare universitară târgovișteană la competiția internațională ,,Xplore 2023 Technology Award for a...

Participare universitară târgovișteană la competiția internațională ,,Xplore 2023 Technology Award for a sustainable world”

344
0

O echipă a Universității „Valahia” din Târgoviște, coordonată de conf. univ. dr. ing. Otilia Elena Dragomir, cadru didactic și prodecan al Facultății de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, a participat la competiția internațională ,,Xplore 2023 Technology Award for a sustainable world”, organizată de Phoenix Contact Germania, sub patronajul Ministerului Economiei și Mediului din Germania, care promovează sustenabilitatea prin proiectele pe care le finanțează.

Participarea la această competiție a reprezentat o continuare firească a faptului că, începând cu anul universitar 2019–2020, în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației – Departamentul de Automatică, Informatică și Inginerie Electrică, funcţionează programul academic Phoenix Contact – EduNet.

Rețeaua de Educație Internațională (EduNet) a fost înființată în anul 2007, la inițiativa companiei Phoenix Contact, Blomberg, Germania, cu scopul de a sprijini universitățile tehnice cu echipamente hardware și software, necesare dezvoltării de aplicații de achiziții de date, monitorizare și conducere a proceselor industriale.

Tema proiectului de cercetare-dezvoltare-inovare, propusă în cadrul secțiunii ,,Smart Industry”, constă în implementarea pe o linie flexibilă de fabricație a unei stații suplimentare de dezasamblare, pentru recuperarea pieselor defecte.  

Proiectul a fost selectat pentru finanțare, urmând ca pe parcursul unui an, echipa formată din: prof. univ. dr. ing. Eugenia Mincă, prof. univ. dr. ing. Florin Dragomir, dr. Valentin Gurgu, drd. Marius Păun și drd. Octavian Duca, să pună în practică inițiativa.

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE

Articolul precedentMonica Anghel, Adrian Enache și alți artiști de excepție vor omagia la Târgoviște memoria regretatei Laura Stoica
Articolul următor190 de locuri de muncă sunt vacante în Spaţiul Economic European