Acasă Poliția informează! Nu faceți ca ei! Șoferi dâmbovițeni depistați băuți la volan!

Nu faceți ca ei! Șoferi dâmbovițeni depistați băuți la volan!

118
0

Infracțiuni la regimul rutier, constate de polițiști

Pe parcursul acestui weekend, polițiștii de la rutieră au acționat, pe raza întregului județ, pentru combaterea și sancționarea nerespectării normelor privind circulația pe drumurile publice.

Astfel, doi bărbați de 31 și 51 de ani, au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule pe raza orașului Pucioasa și a municipiului Târgoviște, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat o alcoolemie cu o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat și faptul că bărbatul de 31 de ani, nu ar poseda permis de conducere.

Un alt bărbat de 43 de ani, din Berceni, este cercetat de polițiști după ce ar fi condus un autoturism, pe drumul județean 701A, în afara localității Săbiești, fără a poseda permis de conducere. Bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier, soldat cu rănirea ușoară a acestuia.

De asemenea, fiind condus la spital, cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Totodată, un alt bărbat de 26 de ani, care nu ar poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice, ar fi fost implicat într-un eveniment rutier produs pe raza localității Brezoaele și soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

Fiind testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate situațiile polițiștii au întocmit dosare penale, fiind efectuate cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Articolul precedentDâmbovița: 69 cazuri noi de coronavirus și 4 decese raportate în județ
Articolul următorTot mai multe școli din județ trec la scenariul 3. Masca de protecție este obligatorie în preajma tuturor unităților școlare.