Acasă Poliția informează! Nu au purtat masca de protecție și au fost amendați de polițiști:...

Nu au purtat masca de protecție și au fost amendați de polițiști: 341 de amenzi date duminică, 8 noiembrie, total 18.400 de lei!

110
0

Polițiștii dâmbovițeni, la datorie pentru siguranța cetățenilor

Pe parcursul zilei de ieri, 8 noiembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi activități pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Acțiunile au fost desfășurate, în sistem integrat, în zonele unde se formează aglomerări de persoane, piețe, târguri, restaurante, dar și în mijloacele de transport public în comun.

În ultimele 24 de ore au fost legitimate peste 3.500 de persoane și au fost controlate 293 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 57 de mijloace de transport public în comun.

Pentru neportul măștii de protecție, polițiștii au aplicate 341 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 18.400 de lei.

De asemenea, în cursul nopții trecute, polițiștii au desfășurat activități pentru informarea cetățenilor cu privire la noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin Hotărârea Guvernului nr. 935/2020

Vă informăm cu privire la faptul că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor.

Totodată, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00-5:00, cu anumite excepții motivate.

De asemenea, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, iar activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor se suspendă. Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Exemple:

– În dimineața zilei de duminică, 8 noiembrie a.c., polițiștii dâmbovițeni au organizat o razie, pe raza localității Lungulețu, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale, menținerea unui climat de ordine si siguranță publică și prevenirea răspândirii infecției cu virusul Sars-CoV-2.

În cadrul activităților, polițiștii au controlat 12 societăți comerciale, au verificat 25 de autovehicule și au legitimat 42 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 29 fiind pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 1000 de lei.

– Ieri, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității Românești, are loc un eveniment privat.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au constat că la un imobil, de pe raza localității Românești, se desfășura un eveniment privat la care au participat mai multe persoane.

Polițiștii au identificat 11 persoane care au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 55/2020, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de 4.000 de lei.

Articolul precedentȘedință CLM Târgoviște: Monica Ilie și Cătălin Rădulescu vor fi viceprimari și în următorii 4 ani
Articolul următorBilciurești – 3,56 cazuri/1000 locuitori, Tărtășești – 3,02 cazuri/1000 locuitori