Acasă Poliția informează! Nonviolența în școli, prioritate a polițiștilor dâmbovițeni

Nonviolența în școli, prioritate a polițiștilor dâmbovițeni

54
0

Pentru a marca Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală, sărbătorită în fiecare an la data de 30 ianuarie,polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei de la structurile de ordine publică, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, au desfășurat pe parcursul zilei de ieri, activități informativ-preventive în unitățile de învățământ de pe raza întregului județ.

Astfel, polițiștii au organizat 146 de sesiuni de informare în 111 unități de învățământ, beneficiari fiind peste 3400 de elevi și 153 de cadre didactice.

În acest context, au fost abordate teme precum violența în școală, tipurile de violență, precum și răspunderea penală și contravențională a minorilor.

Totodată,  au fost dezbătute aspecte legate de consecințele asociate consumului de tutun sau droguri, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, principalele cauze pe fondul cărora se produc accidentele de circulație și măsurile pe care trebuie să le adopte fiecare pentru a preveni astfel de evenimente nefericite.

Precizăm că în perioada următoarea vor fi desfășurate asemenea activități, siguranța școlară fiind o prioritate a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Articolul precedentNumeroase nereguli depistate de inspectorii DSVSA Dâmbovița la operatorii economici din domeniul nonanimal
Articolul următorAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, în perioada 5 – 11 februarie 2024