Acasă Poliția informează! Noi acțiuni desfășurate de polițiști pentru verificarea măsurilor impuse în contextul epidemiologic...

Noi acțiuni desfășurate de polițiști pentru verificarea măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual

105
0

Pe parcursul zilei de ieri, 3 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual.

Peste 300 de polițiști au fost angrenați în activități, efectuând verificări la 49 de operatori autorizați/ transportatori de persoane și 277 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate.

Pentru siguranța persoanelor care se deplasează cu mijloace de transport public în comun, polițiștii de la rutieră au acționat pentru verificarea acestora, fiind oprite pentru control 136 astfel de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, forțele de ordine au aplicat 287 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23.500 de lei.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare sociala, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Acestea sunt desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul siguranței publice.

Articolul precedent”Exercitarea controlului de legalitate este o activitate care nu se abate de la principiul imparțialității și legalității!”
Articolul următorProgramul Județean de Dezvoltare Locală, unic în Dâmbovița și în România