Acasă Instituția Prefectului județul Dâmbovița ”Exercitarea controlului de legalitate este o activitate care nu se abate de...

”Exercitarea controlului de legalitate este o activitate care nu se abate de la principiul imparțialității și legalității!”

110
0

COMUNICAT DE PRESĂ

        Cu puțin timp în urmă, semnalam public că la nivelul județului Dâmbovița autoritățile administrației locale, în totalitatea lor, au intrat în exercitarea legală a mandatelor de patru ani. Tot atunci, declaram că voi fi partenerul tuturor celor care respectă legea și că  acest principiu este de necontestat!

          Constat astăzi că un partid politic, captiv febrei și exceselor electorale, inițiază un atac concertat la adresa Instituției Prefectului, afirmând că „rolul prefectului este unul decorativ” sau că, printr-o petiție, „am cerut trezirea la realitate a Instituției Prefectului”.

          Afirmațiile denigratoare sunt descalificante pentru cei ce le fac, iar atacurile concertate ne devoalează atitudinea partidului stat care în creuzetele interne crede că poate dirija activitatea unor instituții publice!

          Fără a intra într-o polemică, nedorită de altfel, cu organizația respectivă, îi înștiințez pe distinșii domni că rolul prefectului este bine statuat de Constituție și de legiuitor în Codul Administrativ, că tutela administrativă se exercită ori de câte ori se contată încălcări ale legii, iar controlul de legalitate este efectuat de funcționarii publici din structurile de specialitate ale Instituției Prefectului și nu în conferințele de presă ale partidelor.

          În luna ianuarie a anului 2021 va fi prezentat și bilanțul activității controlului de legalitate pentru anul 2020, de unde se va vedea că realitatea este alta decât cea care se încearcă a fi indusă opiniei publice.

          Ca de fiecare dată, asigurăm opinia publică că exercitarea controlului de legalitate este o activitate care nu se abate de la principiul imparțialității și legalității.

           Instituția Prefectului Județul Dâmbovița – Biroul de presă

Articolul precedentDouă autoturisme s-au ciocnit azi dimineață în Valea Voievozilor
Articolul următorNoi acțiuni desfășurate de polițiști pentru verificarea măsurilor impuse în contextul epidemiologic actual