Acasă Epidemie coronavirus Nereguli la transportatorii auto de persoane din județ

Nereguli la transportatorii auto de persoane din județ

111
0
DSP Dâmbovița

COMUNICAT DE PRESĂ   

În intervalul 18-25 mai 2020, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, cu sprijinul Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, a efectuat acțiuni de inspecție la 8 societăți comerciale care asigură transportul rutier al lucrătorilor către locul de muncă şi retur,  în vederea verificării implementării măsurilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2.

          Au fost inspectate mai multe mijloace de transport auto care aparțin  unor operatori din județele Dâmbovița, Prahova şi Ilfov, iar în majoritatea cazurilor s-a constatat că nu sunt respectate prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii numărul 829/2020 şi anume:

  • nu se asigură izolarea conducătorului auto față de călători;
  • nu se efectuează operaţiuni de curăţare şi dezinfectare a mijloacelor de transport înaintea fiecărei curse;
  • unele mijloace de transport nu au în dotare dispensere cu dezinfectant pentru mâini;
  • nu s-a putut face dovada avizelor sanitare de plasare pe piaţă a unor produse biocide TP1, puse la dispoziţia călătorilor pentru dezinfecţia mâinilor.

Pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite, personalul împuternicit din cadrul D.S.P. Dâmbovița a aplicat 7 sancțiuni contravenționale conform H.G.857/2011, art. 30, lit. (h), în valoare totală de 65000 lei.

DIRECTOR EXECUTIV,                                        COMP. RELAŢII PUBLICE,

     Dr. Sorin STOICA                                                    Cons. Marinela POPA