Acasă Epidemie coronavirus Crește numărul dâmbovițenilor aflați în izolare la domiciliu

Crește numărul dâmbovițenilor aflați în izolare la domiciliu

182
0

BULETIN DE PRESĂ – 26.05.2020

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de 25 mai a.c., 273 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 120 polițiști locali au desfășurat 190 de misiuni specifice. Totodată, au fost efectuate 1.645 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. O persoană a fost introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile pentru nerespectatarea măsurii izolării la domiciliu. Aceasta a fost sancționată contravențional și cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița execută în continuare misiuni privind ordinea publică la locațiile de carantină;

  • Astăzi, 26.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:
  • se află în izolare la domiciliu: 2.406 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată: 35 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 268 persoane
  • persoane vindecate: 95
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

 În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (11 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (6 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 3 misiuni specifice privind transportul probelor biologice și efectuarea anchetelor epidemiologice.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentNereguli la transportatorii auto de persoane din județ
Articolul următorBookflix – Târg de carte online al Editurii Litera