Acasă Educație Mesajul rectorului Universității Valahia Târgoviște, conf. univ. dr. Laura Gorghiu, către studenți,...

Mesajul rectorului Universității Valahia Târgoviște, conf. univ. dr. Laura Gorghiu, către studenți, la deschiderea noului an universitar: „Fiți făcători de bine în jurul dumneavoastră fără a vă provoca rău și fiți făcători de bine pentru dumneavoastră, fără a provoca rău în jurul dumneavoastră!”

205
0

Luni, 3 octombrie 2022, în Campusul universitar, a avut loc festivitatea Deschiderii anului universitar 2022-2023. Universitatea „Valahia” din Târgoviște a marcat debutul activităților academice pentru aproximativ 2300 de studenți boboci la programele universitare de licență, masterat, conversie profesională, doctorat și postdoctorat. În urma celor două sesiuni de admitere, universitatea a înregistrat cea mai mare rată de înscrieri din ultimii ani.

Rectorul universității, conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu, a declarat deschis anul universitar 2022-2023 și a dorit să ureze bun venit noilor studenți: „Îi felicităm pentru alegerea făcută, ne bucurăm de încrederea pe care ne-au acordat-o şi îi asigurăm că au făcut o alegere de bun augur, întrucât principiile care ne ghidează în activităţile pe care le desfăşurăm zi de zi sunt calitatea în educaţie și performanţa în cercetare, în toate domeniile pe care le acoperă cele 10 facultăți ale universității. Rezultatele pe care le-am obţinut se datorează eforturilor, priceperii şi dedicaţiei corpului profesoral, competenţelor şi dorinţei de implicare a personalului de cercetare şi administrativ, dar şi dorinţei de succes a studenţilor.”

De asemenea, doamna rector Laura Gorghiu a ținut să ofere un îndemn colegilor și studenților, să acționeze cu responsabilitate în noul an universitar și să-și canalizeze energiile spre construcție, nu spre distrugere: „Fiți făcători de bine în jurul dumneavoastră fără a vă provoca rău și fiți făcători de bine pentru dumneavoastră, fără a provoca rău în jurul dumneavoastră!”.

Președintele Senatului universitar, prof. univ. dr. Constantin Pehoiu, a rostit în discursul său că: „Fiecare început trebuie să aducă forțe noi și idei noi. În acest context, vă invit dragi studenți, stimați colegi, să găsim puterea și ideile noi care să ne ajute să visăm, să creăm și să inovăm și în acest an universitar. Vă mulțumesc tuturor pentru că prin prezența dumneavoastră fizică, acum, aici, susțineți că nu ar trebui să uităm niciodată rolul și importanța universității.”

Festivitatea a adus în fața studenților personalități ale comunității târgoviștene, autorități publice locale, parlamentari, conducerea universității, cadre didactice și cercetători. Bobocii au avut ocazia să interacționeze cu profesorii tutori și studenții mai mari, care le vor oferi suport în integrarea lor în viața academică.

Universitatea „Valahia” din Târgoviște urează tuturor membrilor comunității academice succes în noul an universitar!

Vivat, Crescat, Floreat!

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE

Articolul precedentGeorge Dragoș Dedu, pe podium la competiția de ciclism “Road Grand Tour – The Wall 2022”
Articolul următorPrecizări de la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița privind asigurații însoțitori ai pacienților oncologici