Acasă Asociația Be You Manual de artă practică pentru combaterea euroscepticismului și predarea valorilor Europene

Manual de artă practică pentru combaterea euroscepticismului și predarea valorilor Europene

23
0

În cadrul proiectului Asociației Be You, proiect orientat spre combaterea euroscepticismului, a fost dezvoltat un Manual cu metode bazate pe artă, manual ce subliniază puterea transformatoare a artei inclusă în educație pentru abilitarea tinerilor. Manualul de artă practică pentru combaterea euroscepticismului și predarea valorilor Europene prezintă arta ca un mediu pentru implicarea tinerilor în procese creative, extinse dincolo de granițele mediilor academice tradiționale.

Scopul creării acestui manual a fost transmiterea mesajului european într-un mod mai accesibil tinerilor.

Focusul este participarea tinerilor la viața democratică și a comunității.

Manualul de artă practică pentru combaterea euroscepticismului și predarea valorilor Europene prezintă rolurile semnificative pe care arta le poate juca în educație în:

  • Împuternicirea tinerilor din zonele marginalizate pentru a deveni cetățeni activi, contracarând sentimentele de vulnerabilitate care pot duce la euroscepticism.
  • Valorificarea puterii artelor pentru împuternicirea indivizilor, oferind o alternativă contra viziunilor eurosceptice prin acțiuni pozitive bazate pe comunitate.
  • Transformarea spațiilor neglijate în cadrul comunităților poate deveni simboluri ale unității europene și ale moștenirii culturale comune.
  • Identificarea oportunităților de implicare și dezvoltare a tinerilor într-un peisaj post-pandemic, consolidând astfel proiectul european la nivel local.
  • Facilitarea participării la activități non-formale despre Europa poate stimula o identitate europeană mai puternică și poate combate sentimentele eurosceptice.

Manualul colectează 15 activități artistice inovatoare – legate de pictură, artizanat, croitorie, fotografie și teatru. Activitățile pot fi adaptate și aplicate în contexte diferite, ajutând lucrătorii de tineret să abordeze subiecte europene și să combată euroscepticismul. Este realizat în limbile engleză, franceză, italiană, slovacă și, bineînțeles, în limba română!

Puteți accesa și descărca acest manual aici!

Articolul precedentBlack Friday la teatru? De ce nu! Provocare inedită a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște pentru spectacolul de mâine cu piesa EVITA TANGO!
Articolul următorRezultatele acțiunilor desfășurate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică