Acasă Comunicat de presă Mandatul primarului comunei Aninoasa a încetat

Mandatul primarului comunei Aninoasa a încetat

156
2

Prefectura Dâmbovița ne-a trimis la redacție comunicatul oficial privind încetarea de drept a mandatului primarului comunei dâmbovițene Aninoasa. Redăm integral acest comunicat, fără a face comentarii privind această situație:

Comunicat de presă privind încetarea mandatului primarului comunei Aninoasa, domnul CONSTANTIN MARICESCU

          ”Potrivit dispozițiilor art. 160, alin. 1, lit. d), alin. 6 și alin 9 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, Prefectul Județului Dâmbovița a emis Ordinul nr. 208/23.03.2020 privind constatarea încetării de drept a mandatului Primarului comunei Aninoasa, domnul CONSTANTIN MARICESCU.

          Conform dispozițiilor art. 160, alin. 1, lit. d) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul Administrativ: ”Mandatul primarului încetează, de drept, în următoarele cazuri: condamnarea prin hotărâre judecătoare rămasă definitivă la o pedeapsă privată de libertate, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei”.

          În baza deciziei nr. 250 din data de 10.03.2020, din dosarul 6625/120/2013, a Secției Penale și pentru cauze cu minori și familie – Curtea de Apel Ploiești, inculpatul Maricescu Constantin a fost condamnat la 3(trei) ani de închisoare, în temeiul art. 208, alin 1 și 209 alin 1 lit. a, e, g, i și cu aplicarea art.41, alin 2 din Codul Penal. Totodată potrivit art. 81 din Codul penal, se dispune condiționarea suspendării condiționării executării pedepesei de 3 ani de închisoare, pe un termen de încercare de 5 ani, stabilit conform art. 82 din Codul Penal.

          Facem precizarea că Ordinul Prefectului nr. 208/23.03.2020 a fost comunicat în aceeași dată secretarului general al comunei Aninoasa, pentru îndeplinirea tuturor formalităților, urmând ca, potrivit dispozițiilor legale, atribuțiile să fie preluate de drept de către viceprimarul comunei, domnul Holban Vasile.”

                                                                                         Biroul de presă

N.r. Fotografia este o captură de ecran a primei pagini a siteului oficial al Primăriei Aninoasa, https://www.primariaaninoasa.ro.

Articolul precedentTotul va fi bine!… și cu sprijinul tău!
Articolul următorCarantină totală, de azi, de la ora 12!