Acasă Comunicat de presă Lupta cu seceta a început!

Lupta cu seceta a început!

182
0
Prefectura Dâmbovița

Comunicat de presă – INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL DÂMBOVIŢA

Având în vedere instalarea fenomenului de secetă pedologică, precum și prognozele A.N.M. care estimează un sezon estival marcat de temperaturi ridicate și precipitații scăzute, sub media multianuală, Prefectul județului Dâmbovița a solicitat instituțiilor cu atribuții specifice în acest sens, respectiv Companiei de Apă Târgoviște, Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița și Sistemului Hidrotehnic Văcărești, o analiză la nivelul instituției/societății în care să fie evidențiate resursele, capabilitățile și perioada de timp estimată pentru care se poate furniza serviciul de alimentare cu apă potabilă a populației, respectiv surse de apă și valori zilnice (m3) pentru nevoile de irigare din agricultură.

De asemenea, a fost solicitat și un plan de măsuri, detaliat pe intervale de timp, zone geografice, ce va fi aplicat în situația în care fenomenul de secetă persistă și resursele se vor diminua, astfel încât asigurarea apei potabile, în special, să nu întâmpine sincope în distribuire, iar eventualele măsuri de raționalizare a consumului să afecteze cât mai puțin populația.

Tot astăzi,  Prefectul județului Dâmbovița a emis alte trei ordine privind constituirea comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole din localitățile  Butimanu, Morteni și Produlești. Comisiile sunt formate din reprezentanți ai Direcției de Agricultură Dâmbovița,  ai Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură  Dâmbovița,  ai ISU „Basarab I” Dâmbovița, precum și câte un reprezentant al UAT-urilor mai sus menționate.

În total, până la această oră, 12 rapoarte operative au fost întocmite și transmise de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă privind pagubele la culturile agricole, asociate fenomenului meteorologic de secetă pedologică.

Precizăm că pentru primele trei localități, pentru care au fost emise ordine în data de 11.04.2020, respectiv Niculești, Corbii Mari și I. L. Caragiale, comisiile au încheiat, în urma deplasărilor în teren, procesele verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole.

                                                                                                      Biroul de presă

Articolul precedentPână acum, în Dâmbovița sunt 152 de persoane cu Covid 19
Articolul următor16002 cazuri de coronavirus în România până astăzi