Acasă Educație Locuri distincte pentru elevii cu CES din școlile speciale și cele de...

Locuri distincte pentru elevii cu CES din școlile speciale și cele de masă

162
0

Comunicat de presă – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Locuri distincte pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) din școlile speciale și cele de masă

Elevii cu CES din învățământul special și de masă, care au absolvit clasa a VIII-a, au la dispoziție locuri distinct alocate. Aceștia vor depune, în perioada 30 iunie – 5 iulie, la Comisia de admitere județeană, cererile de înscriere pentru admiterea pe locurile distinct alocate.

Pe 6 iulie 2020, Comisia de admitere județeană va efectua repartizarea acestor candidați pe locurile distinct alocate. Totodată, elevii cu cerințe educaționale speciale pot participa la etapa de repartizare computerizată din data de 10 iulie.

De asemenea, elevii cu CES din învățământul special și de masă, absolvenți ai claselor a VIII-a, se pot înscrie la etapa a doua de repartizare pe locurile distinct alocate, în perioada 30 iulie – 3 august 2020.

În judetul Dâmbovița sunt alocate 45 de locuri pentru nivelul liceal în 22 de unități de învățământ și alte 45 de locuri pentru învățământul profesional (dintre care trei pentru învățământ profesional-dual) în 12 unități școlare cu clase de învățământ profesional.

Mai multe informații regăsiți pe site-ul ISJ Dâmbovița – în secțiunea admitere 2020

http://www.isj-db.ro/admitere-2020

Elevii cu CES, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la examen și care totuși doresc să susțină probele în perioada 22 – 26 iunie 2020, se pot înscrie la etapa specială de Evaluare Națională, în conformitate cu prevederile legale. Înscrierea se realizează în baza certificatului de orientare școlară și profesională a elevului.