Acasă Politică La Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se pot acum efectua 8 teste...

La Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se pot acum efectua 8 teste pentru COVID-19 pe oră!

138
0

Spitalul Judeţean de Urgență Târgoviște aduce la cunoștința populației faptul că, săptămâna aceasta, a fost pus în funcţiune un al doilea aparat de testare Real Time PCR pentru COVID-19, ceea ce înseamnă o creștere semnificativă a capacității de testare în unitatea noastră și reducerea timpului de așteptare pentru aflarea rezultatului. Astfel, începând de miercuri – 7 octombrie 2020, la Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte se pot efectua 8 teste pentru COVID-19 per oră.

Noul echipament achiziționat a fost instalat în laboratorul central, în aceeași incintă cu aparatul Real Time PCR primit în comodat la sfârșitul lunii iulie 2020 și cu care s-au realizat până în prezent peste 3.000 de teste pentru depistarea COVID-19.  Precizăm că,  ieri – 8 octombrie, echipa de specialiști  de la Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte a prelucrat, cu cele două aparate Real Time PCR, 100 de teste pentru COVID-19. Se lucrează în două schimburi, în intervalul orar 08:00-22:00.

Din păcate, din cauza volumului mare de muncă și a numărului insuficient de medici, se înregistrează un timp de așteptare relativ mare la Unitatea de Primiri Urgențe în ceea ce-i privește pe bolnavii ușor simptomatici, situație pentru care conducerea Spitalului Judeţean de Urgență Târgoviște își cere scuze și apelează  la înțelegerea pacienților.

 Manager SJUT,                                             Purtător de cuvânt SJUT,

dr. Claudiu Dumitrescu                                    dr. Elena Firoiu

Articolul precedentDâmbovițenii încă nu s-au obișnuit să respecte măsurile de protecție: 255 de sancțiuni într-o singură zi!
Articolul următorÎncă 52 de cazuri de coronavirus raportate în Dâmbovița azi, dar și două decese!