Acasă Jandarmeria Dâmbovița Jandarmii montani au desfășurat peste 40 de acțiuni informativ-preventive în luna septembrie

Jandarmii montani au desfășurat peste 40 de acțiuni informativ-preventive în luna septembrie

91
0

Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au desfășurat în luna septembrie a.c., 48 de acțiuni de informare a turiștilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor legislației aplicabile în mediul montan, dar și la pericolele la care își pot expune sănătatea și siguranța prin camparea în locuri neamenajate.

Activitățile s-au desfășurat în zonele Peștera, Zănoaga, Padina, Piatra Arsă, Horoabe, Păstrăvărie, Lăptici, Cheile Tătarului, Contur Lac Bolboci, Cheile Zănoagei, Scropoasa, 7 Izvoare, Rătei, Brătei și Dichiu din Munții Bucegi, în locuri de campare, precum și pe traseele montane.

În urma acestora au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, dintre care 41 de avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 3.500 lei pentru desfășurarea de activități de picnic în afara zonelor special amenajate, aprinderea focului și parcarea autoturismelor în spații neamenajate, pescuitul recreativ fără permis în habitatele piscicole naturale, precum și pentru instalarea în fondul forestier de corturi, fără drept.

În cadrul acțiunilor au fost distribuite peste 80 de pliante fiind informați aproximativ 200 de turiști.  

Totodată, în decursul lunii septembrie a.c., jandarmii montani au desfășurat și 14 acțiuni în cooperare cu personalul din cadrul Administrației Parcului Natural Bucegi.

Turiştii aflaţi în dificultate în diferite zone din Munții Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă ”112” pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Articolul precedent15.439 de lei sustrași dintr-un autoturism lăsat neasigurat în Găești! Polițiștii au reținut un suspect!
Articolul următorAleșii vor depune jurământul online, sărbătorile religioase, fără pelerini!