Acasă Comunicat de presă Jandarmii dâmbovițeni în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor

Jandarmii dâmbovițeni în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor

12
0

Un comportament adecvat la școală, un limbaj corespunzător în familie și în societate, precum și consecințele consumului de substanțe interzise – sunt doar trei dintre aspectele supuse atenției elevilor de către jandarmii dâmbovițeni pe timpul unei acțiuni informativ-preventive ce a avut loc astăzi, 22 aprilie a.c., la Colegiul Național „Vladimir Streinu” din Găești.
Jandarmii le-au vorbit elevilor despre delincvența juvenilă și le-au dat exemple de fapte comise de adolescenții care nu au conștientizat repercusiunile și nici gravitatea acestora, pornind de la contravenții și până la acțiuni mai grave, de natură penală. Totodată, le-au explicat despre riscurile majore ale consumului de substanțe interzise.
Aceștia i-au încurajat să comunice mai mult, atât în familie, cât și în grupul de prieteni, astfel încât să se poată identifica cele mai bune soluții atunci când întâmpină probleme.
Datorită modului interactiv în care s-a desfășurat, acțiunea de informare și prevenire s-a bucurat de aprecierea cadrelor didactice și de atenția elevilor participanți.
Activitatea a fost desfășurată în cadrul Concursului Interjudețean de proiecte caritabile „Târgul Primăverii” găzduit de instituția școlară, iar la aceasta au participat pe lângă jandarmii dâmbovițeni și reprezentanți ai Poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița și Penitenciarului Găești.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Articolul precedentÎncerci să te angajezi? 287 de locuri de muncă sunt azi disponibile în baza de date a AJOFM Dâmbovița!
Articolul următorZi sau noapte, ei vin să ne salveze! ISU “Basarab I” Dâmboviţa își prezintă raportul săptămânal!