Acasă Jandarmeria Dâmbovița Jandarmii dâmbovițeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate...

Jandarmii dâmbovițeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul stării de alertă

127
0

În perioada 28 decembrie 2020 – 3 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de polițiști au fost intensificate acțiunile în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, parcuri și în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii referitoare la circulația persoanelor în intervalul orar 23:00 – 5:00.

Au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.250 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice închise și deschise din județul Dâmbovița.

Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtați masca de protecție, să respectați măsurile de distanțare fizică, izolare și carantină adoptate de autorități.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Articolul precedentÎn primele 3 zile din 2021, 278 de dâmbovițeni au fost amendați pentru neportul măștii de protecție!
Articolul următorANAF va finaliza dezvoltarea sistemului informatic SAF – T în luna iulie 2021