Acasă Poliția informează! În primele 3 zile din 2021, 278 de dâmbovițeni au fost amendați...

În primele 3 zile din 2021, 278 de dâmbovițeni au fost amendați pentru neportul măștii de protecție!

20
0

În perioada 1-3 ianuarie a.c., polițiștii dâmbovițeni au continuat, în sistem integrat, activitățile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și menținerea unui climat de odine și siguranță publică

În primele trei zile ale anului 2021, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, au fost la datorie și au acționat pentru  prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, asigurarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Polițiștii dâmbovițeni au intervenit la 96 de evenimente, dintre care 64 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

De asemenea, polițiștii au organizat acțiuni punctuale în contextul epidemiologic actual, ocazie cu care, în această perioadă, au legitimat peste 8.000 de persoane și au verificat 361 de societăți comerciale, 95 de operatori autorizați transportatori și 807 mijloace de transport persoane.

Totodată, în urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 278 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 23.100 de lei.

Sancțiunile au fost aplicate pentru neportul măștii de protecție, conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, polițiștii de la rutieră au fost mobilizați pe drumurile de pe raza județului, pe care de obicei se înregistrează probleme pentru a acorda sprijin conducătorilor auto și pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere, dar și pentru a combate încălcarea normelor rutiere.

De altfel, pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița rămân la datorie, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de protecție sanitară

Mulțumim cetățenilor pentru responsabilitatea cu care au înțeles să petreacă aceste zile, dar mai ales noaptea dintre ani, ținând cont de măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.