Acasă ISU Basarab I Dâmbovița Își fac datoria cu brio! Raport săptămânal ISU “Basarab I” Dâmboviţa, 07...

Își fac datoria cu brio! Raport săptămânal ISU “Basarab I” Dâmboviţa, 07 – 13 decembrie 2020.

124
0

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 07 – 13 decembrie 2020

Acțiuni de intervenție

În perioada 07 – 13 decembrie 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 59 evenimente: 16 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 14 acţiuni pentru asigurare zonă, 10 acţiuni pentru asistenţă persoane, 10 acțiuni pentru evacuarea apei din gospodăriile populației, o acțiune pentru descarcerarea unei persoane dintr-un autoturism şi 8 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (3 deblocări de ușă, 3 salvări de animale, o degajare copac căzut pe carosabil, o degajare stâlp căzut pe carosabil).

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 248 cazuri medicale.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

Activități de prevenire

Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 12 controale pe linia situațiilor de urgență  la spații comerciale, 4 controale de autorizare privind securitatea la incendiu (stație de distribuție a carburanților, clădire de producție, alimentare cu apă pentru stingerea incendiilor în localități, clădire de comerț) și 28 de controale la instituții și spații comerciale, verificând modul în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale principale (17 avertismente și 3 amenzi în cuantum de 11.000 lei). Nu au fost aplicate sancțiuni complementare.

De asemenea, subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 45 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în lupta împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament preventiv individual prin respectarea unor reguli elementare de protecție:

– purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;

– igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

– evitarea spațiilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jur.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – ISU ”BASARAB I” DÂMBOVIȚA

Articolul precedentPetarde și artificii comercializate ilegal în zona Pavcom din Târgoviște
Articolul următorUnanimitate în ședința extraordinară de azi a Consiliului Local Municipal Târgoviște