Acasă Comunicat de presă Investiții importante în domeniul infrastructurii rutiere intră în linie dreaptă!

Investiții importante în domeniul infrastructurii rutiere intră în linie dreaptă!

25
0

Vești bune pentru dâmbovițeni! Astăzi, 21 aprilie 2023, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, a semnat contractul de întocmire a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru inelul de centură al orașului Găești. 

Proiectul aparține Consiliului Județean Dâmbovița, începând de la studiile și documentațiile necesare și până la viitoarea realizare a acestuia.

Valoarea contractului de proiectare este de aproximativ 2.700.000 de lei (TVA inclus), iar contractantul va avea la dispoziție 34 de luni pentru elaborarea studiilor și documentelor premergătoare etapei de execuție a lucrărilor.

În cadrul unei conferințe de presă susținute cu acest prilej – la care au participat și vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, precum și secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu – președintele Corneliu Ștefan a precizat că acesta este un contract cu impact major pentru infrastructura rutieră din întreaga zonă, având în vedere că prin orașul Găești se asigură conexiunea între Oltenia și Moldova, iar Consiliul Județean Dâmbovița va asigura finanțarea realizării centurii orașului Găești:

Prin Programul Anghel Salingy avem asigurată suma de 80.000.000 de lei, la care se adaugă contribuția Consiliului, în valoare de aproximativ 9.000.000 de lei. Valoarea totală a investiției, potrivit studiului de prefezabilitate, se ridică la 89.000.000 de lei. Traseul avizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este în lungime de 4,5 km, iar, din acesta, 1 km se află în comuna Dragodana, 1,4 km – pe raza orașului Găești, 1,2 km – în Mogoșani și 0,9 km – în comuna Petrești. Inelul de centură va porni din zona Arctic, teren ce aparține comunei Dragodana, se va intersecta cu drumul național DN 7, unde va fi amenajat un sens giratoriu, va traversa, prin Găești, calea ferată București – Pitești – Craiova și drumul județean DJ 401A printr-un pasaj rutier suprateran, va parcurge extravilanul comunei Mogoșani și se va îndrepta către drumul național DN 61 Petrești – Ghimpați, punct care va fi și descărcarea printr-un alt sens giratoriu. Așadar, vom avea: o bandă pe sens; 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere; o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7; o intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ 401A și CF București – Pitești – Craiova; o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN 61”.

Articolul precedentBilanțul ANAF pe trimestrul I 2023: 5710 inspecții fiscale, 5806 verificări documentare și 2644 controale inopinate
Articolul următor20 de asociații și fundații dâmbovițene au primit finanțare de la Consiliul Județean Dâmbovița