Acasă Comunicat de presă Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști

72
0

În cursul serii de 18 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au oprit pentru control, pe drumul comunal 77, în localitatea Coada Izvorului, un autoturism condus de o femeie de 60 de ani, din București.

Acesta a fost testată de către polițiști pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, șoferița prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost condusă la spital pentru recoltarea unor probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice, iar, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot pe parcursul zilei de ieri, în jurul orei 20:52, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au surprins un bărbat de 33 de ani, din Racovița, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza localității, respectiv pe drumul județean 711B, fără a deține permis de conducere.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a fost indicat un rezultat cu o valoare de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, în jurul orei 21:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au surprins în trafic, pe drumul județean 720 A, în satul Gheboaia, un bărbat de 30 de ani, din localitate, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării efectuate, șoferul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au oprit pentru control, pe str. 22 Decembrie 1989, un autoturism condus de un bărbat de 23 de ani, din Prahova.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În plus, în urma testării efectuate pentru depistarea consumului unor substanțe psihoactive a fost indicat un rezultat preliminar pozitiv, motiv pentru care acesta a fost condus la spital pentru prelevarea unor mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei în organism a unor substanţe psihoactive.

Și în această situație, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, la data de 19 noiembrie a.c., în jurul orei 04:27, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au depistat un minor de 14 ani, din Pătroaia Vale, în timp ce ar fi condus un autoturism, în orașul Găești, fără a deține permis de conducere.

Autoturismul, care aparține tatălui acestuia, ar fi fost sustras de către minor.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Foto copertă: Sebitoriale

Articolul precedentInvitație la vernisajul expoziției de pictură „Interacțiuni cromatice” pentru marți, 21 noiembrie 2023, ora 17:00, la Galeria de Artǎ Târgovişte – foaierul Cinema Independența
Articolul următorArticole pirotehnice indisponibilizate de polițiști