Acasă Epidemie coronavirus Încă un aparat Real Time PCR a fost instalat azi la SJU...

Încă un aparat Real Time PCR a fost instalat azi la SJU Târgoviște

156
0

COMUNICAT DE PRESĂ

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște informează cetățenii județului Dâmbovița că, astăzi – 17 iulie 2020, în cadrul unitații noastre medicale a fost adus și instalat un al doilea aparat de testare Real Time PCR pentru COVID-19.

Aparat de testare Real Time PCR pentru COVID-19

Noul echipament, automat, în sistem închis, de fabricație sud coreeană, poate efectua 4 teste în 45 de minute și a fost preluat în regim de comodat, pentru o perioadă de un an de zile, de la o firmă care se ocupă cu furnizarea de tehnică și aparatură medicală. Aparatul pentru teste Real Time PCR a fost amplasat în laboratorul principal al Spitalului Județean de Urgență din Târgov işte.

Luni – 20 iulie, se va efectua instruirea rapidă a personalului și, totodată, va fi demarată procedura de achiziție a câtorva mii de teste compatibile cu echipamentul primit în comodat. Estimăm că, în maximum o săptămână, aparatul va intra în fluxul operațional și vom putea realiza 96-100 de teste pentru COVID-19 într-un interval de 24 de ore.

Testare pentru COVID-19 cu aparatul Real Time PCR

Reamintim faptul că Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă procedura de achiziție a unui PCR automat propriu, de ultimă generație, astfel încât, în cel mai scurt timp, să putem efectua teste cu ajutorul a trei astfel de aparate.

Îi asigurăm pe cetățenii județului Dâmbovița că echipa medicală și administrativă de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este într-o continuă stare de alarmă și își îndeplinește datoria cu profesionalism, dăruire și devotament, pentru ca județul să depășească  cu bine această perioadă primejdioasă cauzată de pandemia de coronavirus.

 Manager SJUT,                                            Purtător de cuvânt SJUT,

dr. Claudiu Dumitrescu                                        dr. Elena Firoiu

Articolul precedentRecord după record: 799 de noi cazuri de îmbolnăvire în țară
Articolul următorVor primi asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități stimulentul de risc?