Acasă Comunicat de presă În weekend, polițiștii dâmbovițeni au fost, ca întotdeauna, la datorie! Au fost...

În weekend, polițiștii dâmbovițeni au fost, ca întotdeauna, la datorie! Au fost instituite 40 de filtre, au fost legitimate peste 1.200 de persoane, au fost oprite pentru control 1.043 autovehicule și s-au aplicat 478 de sancțiuni contravenționale!

22
0

Sfârșit de săptămână în siguranță

În zilele de 21 și 22 octombrie a.c., aproximativ 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au acționat pentru creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal, descurajarea și sancționarea comportamentelor de tip violent sau antisocial, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise.

În cele două zile, pe raza județului Dâmbovița, au fost instituite 40 de filtre, fiind legitimate  peste 1.200 de persoane și oprite pentru control 1.043 autovehicule.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 478 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 115.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 81 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 355 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind regulile de circulație pe drumurile publice.

Pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice din județ și prevenirea accidentelor de circulație, peste 380 de șoferi au fost testați pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au retras 11 certificate de înmatriculare și au reținut 24 de permise de conducere, dintre care două pentru consumul de alcool, două pentru consumul de substanțe psihoactive și opt pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Foto: Sebitoriale

Articolul precedentVrei să te angajezi? Uite aici ce locuri de muncă sunt azi disponibile în Dâmbovița!
Articolul următorMiercuri, 25 octombrie 2023 – Ziua Porților Deschise la Tribunalul Dâmbovița pentru celebrarea Zilei Europene a Justiției Civile