Acasă Afaceri În Târgoviște, realitatea virtuală a devenit… realitate

În Târgoviște, realitatea virtuală a devenit… realitate

151
0

De câteva zile, în Târgoviște și-a deschis porțile, mai bine zis, ”portalurile”, prima sală de ”realitate virtuală” din întreg județul Dâmbovița. Chiar în Centrul Vechi, dar într-o clădire nouă de lângă sediul BRD, undeva, la etajul trei, poți avea parte de experiența unică a intrării într-o mulțime de lumi virtuale, unde limitele gravitației, vitezei și timpului nu mai sunt cele pe care le știm.

Virtual Arena

Virtual Arena este locul unde aparatura de ultimă generație îți oferă posibilitatea de a trece într-o clipă din real în virtual, și de a explora numeroase universuri imaginare, pline de culoare, sunet și… surprize. O mulțime de jocuri și sporturi pot fi practicate în acest loc desprins parcă din povestirile și filmele SF ale anilor 70. Îți pui ochelarii VR și ești deodată la un carnaval unde poți avansa printr-o serie de încercări haioase și probe de îndemnare la tir cu arcul sau cu pistolul. Sau te urci într-un roller coaster și te lansezi într-o cursă ultrarapidă cu suișuri, răsuciri și coborrrrrââââââșuuuurrri!!! care-ți vor crește nivelul de adrenalină, dar îți vor da senzațiile pe care numai în parcul de distracții de pe litoral le mai puteai obține. Dacă ți-a plăcut să tai în două pe ecranul telefonului tău smart fructele aruncate în sus din jocul 2D Fruit Ninja, acum poți încerca același lucru în interiorul virtual 3D al aceluiași joc. De altfel mai multe jocuri cunoscute, care au fost adaptate pentru realitatea virtuală, dar și o mulțime de jocuri făcute direct pentru VR pot fi jucate la Virtual Arena. Există aici și un simulator auto și o consolă Playstation, și spațiu destul pentru organizarea unei petreceri corporate sau de zi de naștere.

Antreprenorul care ne-a adus în buricul târgului aceste universuri virtuale, domnul Cristian Urucu, nu este nici pe departe un vrăjitor sau un maestru al magiilor, ci dimpotrivă un întreprinzător cu picioarele pe pământ! După cum ne-a declarat, intenția investiției sale în prima sală de realitate virtuală din Dâmbovița a fost de a oferi posibilitatea explorării acestei noi forme de divertisment pentru târgovișteni și nu numai. Și nu doar la distracție s-a gândit atunci când a pus bazele acestei inedite afaceri, ci și la latura sa educativă, care depășește cu mult posibilitățile altor ”unelte” moderne ca smartphonurile, tabletele, pc-urile, proiectoarele sau tablele inteligente. În realitatea virtuală poți alege simulatoare de multe tipuri, dar și tururi virtuale ale unor orașe îndepărtate, parcuri sau muzee. Poți experimenta în diverse laboratoare, fără să te murdărești pe mâini și fără să-ți fie teamă că greșești, sau să te pui în pericol, iar consumabilele sunt nelimitate.  Pe viitor, o mulțime de clase vor putea alege, ca activități la Școala altfel, dar nu numai, o vizită la Virtual Arena, unde vor putea explora, cunoaște și experimenta, în condiții de siguranță și fără să le pese de ploaie sau frig!

Reamintim la final că ”Realitatea virtuală” ( din englezescul Virtual reality sau VR) se referă la ambianțe artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât cel ce utilizează tehnologia VR poate căpăta impresia de prezență fizică aproape reală, atât în anumite locuri reale, cât și în locuri imaginare. Unele simulări includ sunete, forțe exercitate asupra corpului utilizatorului percepute prin simțul tactil, iar unele tehnologii mai avansate oferă și feedback mecanic la anumite mișcări. Atracția principală a acestei tehnologii dezvoltată în ultimii ani este posibilitatea ca, dintr-o cameră obișnuită să explorezi și să interacționezi cu lumi fictive pe care altfel nu le-ai putea explora în viața reală sau cu lumi reale pe care nu le-ai putea vizita decât cu foarte mult efort. Limitele în realitatea virtuală țin doar de imaginația creatorilor și de gradul de dezvoltare a tehnologiei.

Copil sau adult, rezervându-ți o vizită la Virtual Arena îți vei oferi o experiență unică, de neuitat!

Articolul precedentEmoție și dăruire la Gala ”Prețuim oamenii”
Articolul următorStockholm Cathedral Choir – Now The Green Blade Riseth