Acasă Poliția informează! În perioada 10-14 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au continuat...

În perioada 10-14 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au continuat activitățile informativ-preventive din unitățile de învățământ

96
0

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în perioada 10-14 octombrie a.c., au organizat noi activități informativ-preventive, în unitățile de învățământ din județul Dâmbovița, pentru creșterea gradului de siguranță și prevenirea implicării tinerilor în evenimente negative.

Obiectivul polițiștilor a constat în prevenirea delicvenţei juvenile în mediul şcolar prin informarea elevilor şi cadrelor didactice cu privire la situaţiile de risc, comportamentele neadecvate ori violente sau de tip bullying în mediul şcolar.

De asemenea, discuțiile inițiate au avut ca temă și prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și a traficului de minori, a faptelor de proxenetism, șantaj ori a înșelăciunilor din mediul online.

Sesiunile de informare au fost desfășurate la Liceul Tehnologic ”Dr. C. Angelescu”, Colegiul Național ”Vladimir Streinu”, Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu”, Școala Gimnazială Nr. 4 ”Elena Donici Cantacuzino”, Școala Gimnaizală ”Mihail Viteazul” Târgoviște, Școala Gimnazială Decindeni, Școala Gimnazială ”Prof. Paul Bănică” și Școala Gimnazială ”Radu cel Mare” Târgoviste.

Siguranţa în mediul şcolar este o prioritate a poliţiştilor, motiv pentru care aceştia vor continua astfel de activităţi pentru conştientizarea elevilor cu privire la implicaţiile comportamentelor anitsociale, violenţei fizice şi psihologice.

Articolul precedent66 de agenți economici au oferit 870 de posturi la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți
Articolul următorAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din Dâmbovița, 17 -21 octombrie 2022