Acasă Bacalaureat Gata! S-a desfășurat și a treia probă din a doua sesiune a...

Gata! S-a desfășurat și a treia probă din a doua sesiune a Bacalaureatuui!

107
0

Informare privind desfășurarea ultimei probe scrise la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020)

La ultima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba E).d) – proba la alegere a profilului și specializării, desfășurată astăzi, 26 august, au participat 485 de candidați din 610 înscriși.

Nu s-au prezentat 125 de candidați și nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Pe discipline, cea mai numeroasă participare a fost la biologie (167 de candidați – Biologie vegetală și animală și 125 de candidați – Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană) și geografie – 143 de candidați.

În perioada următoare are loc evaluarea lucrărilor într-un județ desemnat de Ministerul Educației și Cercetării și echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Inspectoratul Școlar Dâmbovița

Articolul precedent502 pacienți internați la ATI și 1256 de noi cazuri de coronavirus în țară
Articolul următorCifre negre în Dâmbovița, din nou: 44 noi cazuri de coronavirus și încă trei decese