Acasă Epidemie coronavirus Cifre negre în Dâmbovița, din nou: 44 noi cazuri de coronavirus și...

Cifre negre în Dâmbovița, din nou: 44 noi cazuri de coronavirus și încă trei decese

105
0

BULETIN DE PRESĂ – 26.08.2020

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii din cadrul I.P.J. Dâmbovița, alături de polițiști locali și jandarmi  au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

Au fost organizate 22 de acțiuni punctuale în care au fost verificate 150 de obiective/locații și au fost legitimate 1274 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 214 mijloace de transport, dintre care 74 mijloace de transport public.

 Totodată, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.

  Reprezentanții ISU „Basarab l” Dâmbovița și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au continuat misiunile privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești, personalul ISU Dâmbovița efectuând și misiuni de decontaminare. Astfel, au fost desfășurate, în ultimele 24 de ore, în total 20 de misiuni în acest sens.

     Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 2.895 (44 persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total: 2.179

•     Persoane decedate de la debutul pandemiei: 112

•     Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 506

•     Persoane aflate în izolare la domiciliu: 262

•     Persoane aflate în izolare instituționalizată: 245.

   Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

   Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii  publice. De aceea, vă reamintim că este necesar să respectați măsurile privind distanțarea fizică precum și cele privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în scopul prevenirii și răspândirii noului tip de coronavirus. Numai împreună putem depăși această situație!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentGata! S-a desfășurat și a treia probă din a doua sesiune a Bacalaureatuui!
Articolul următorApel al președintelui Iohannis către politicienii implicați în campania electorală: ”Nu îi expuneți pe oameni pericolului infectării!”