Acasă Afaceri Fermierii pot depune între 4 aprilie și 7 iunie cererile de plată...

Fermierii pot depune între 4 aprilie și 7 iunie cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024

56
0

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, se vor depune cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.
În judetul Dâmbovița sunt aproximativ 24.000 de fermieri potențiali beneficiari ai intervențiilor din sectoarele vegetal si zootehnic. Fiecare fermier poate alege individual cum va depune cererea de plată prin prezența fizică la APIA sau prin mijloace de lucru la distanță.
APIA Centrul Județean Dâmbovița a transmis către toate primăriile din judet programările fermierilor pentru depunerea cererilor.
Astfel, le reamintim fermierilor dâmbovițeni că este foarte important să se adreseze telefonic funcţionarului responsabil cu gestionarea cererii pe care urmează sa o depună și împreună vor identifica o modalitate prin care să-și transmită acordul pentru închiderea și înregistrarea cererii în Sistemul Integrat de Administrare și Control, în cazul în care optează pentru depunerea cererii la distanță.
După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.
Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/ animalele neconforme.
Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală finanțate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.
Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie valabile la data depunerii Cererii.
Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

Director executiv, Corina Gârleanu

Foto: www.pixabay.com

Articolul precedentMâine, 30 martie, are loc etapa județeană a concursului pentru liceeni „Știu și aplic”, organizat de Inspecția Muncii și Ministerul Educației
Articolul următorUniversitatea Valahia din Târgoviște organizează sesiunea anuală de comunicări științifice studențești „Performanță și competitivitate în societatea cunoașterii”