Acasă Poliția informează! Fără permis de conducere, dar la volanul unui autoturism, pe străzile din...

Fără permis de conducere, dar la volanul unui autoturism, pe străzile din Găești!

104
0

Infracțiune la regimul rutier, reținută în sarcina unui  bărbat

La data de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu ar poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, efectuând cercetări sub coordonarea procurorului de caz.

Vă reamintim că, potrivit prevederilor art. 335 alin. 1 din Codul Penal, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

La data de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru protejarea patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au intervenit la 35 de evenimente, dintre care 27 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, și au constatat 21 de infracțiuni.

Din totalul infracțiunilor constatate, 5 au fost contra persoanei și 11 contra patrimoniului.

De asemenea, în urma activităților din teren, pentru nerespectarea prevederilor legale, polițiștii au aplicat 227 de sancțiuni contravenționale și au reținut 12 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 53.819 lei.

Articolul precedentContestația PMP împotriva Hotărârii nr. 17/11.09.2020 a B.E.C. nr. 5 Pucioasa a fost respinsă
Articolul următorRecord nedorit: 1713 noi cazuri de coronavirus în țară!