Acasă Cultură De Ziua Culturii Naționale, vizitează gratuit un muzeu!

De Ziua Culturii Naționale, vizitează gratuit un muzeu!

168
0

Astăzi este stabilită prin lege “Ziua Culturii Naţionale”, prilej bun pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte de a oferi acces gratuit tuturor categoriilor de public în muzeele din municipiul Târgoviște, dar și la cele din județ, cum ar fi Casa Memorială I. L. Caragiale  din comuna cu același nume, Casa Atelier “Gabriel Popescu” din Vulcana Pandele,  Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa sau Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi.

Pagina web a C.N.M. Curtea Domnească Târgoviște

Redescoperirea unor părți importante din istoria și cultura românilor, oglindite cu măiestrie în expozițiile muzeale dâmbovițene, este un mod excelent de a petrece “Ziua Culturii Naţionale”, care, la sfârșitul anului 2010, a fost stabilită de Parlamentul României pentru a fi sărbătorită în fiecare an pe 15 ianuarie, ziua de naștere a marelui poet național Mihai Eminescu (1850-1889).

Așa că fă-ți un cadou și mergi cu familia, colegii sau chiar și de unul singur să vizitezi unul sau mai multe muzee ce aparțin de Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte. Vei fi cu siguranță mai senin, mai înțelept, mai împlinit!

Articolul precedentA început al doilea semestru al anului școlar 2019 – 2020!
Articolul următorTrăiește-ți viața din plin!