Acasă CNM Curtea Domnească Târgoviște Expoziție de costume românești de sărbătoare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Expoziție de costume românești de sărbătoare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

97
0

Sâmbătă, 19 iunie 2021, pe parcursul întregii zile,  Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște și Asociația “Dar Development” vă invită la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, unde puteți admira șapte costume tradiționale, atâtea câte fiice au avut Maria, nepoata lui Antonie Vodă din Popești, și Constantin Brâncoveanu (1688-1714), domnul Țării Românești, alături de cei patru fii.  Domnițele Stanca, Maria,  Ilinca,  Ancuța,  Bălașa și Smaranda vor fi întruchipate purtând costume românești de sărbătoare. Prețioasele costumele fac parte din colecția doamnei Diana Ilisei. Este binecunoscut faptul că Palatul de la Potlogi a fost construit într-un singur an, în 1698, al zecelea an al domniei, pentru fiul cel mare, Constantin Brâncoveanul, prezumtivul urmaș la tron, iar palatul de la Doicești pentru Matei, fiul cel mic.

Evenimentul este primul din seria dedicată „Zilei Universale a Iei” în cadrul muzeelor dâmbovițene în acest an, sărbătoare celebrată pe 24 iunie, de Sânziene, în țară, dar și de  comunitățile românești din întreaga lume.

Biroul Relații Publice al Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

Articolul precedentITM Dâmbovița, campanie de identificare a muncii ”la negru” din construcții
Articolul următorDin cele 96 de decese ale unor pacienți infectați cu Covid-19 raportate azi, numai 6 s-au produs în ultimele 24 de ore!