Acasă Sebitorial Eu votez, tu votezi, ea votează, el votează!

Eu votez, tu votezi, ea votează, el votează!

12
0

Da, vin alegerile parlamentare și eu o să votez, iar tu, ea și el, puteți vota și voi, dacă ați împlinit frumoasa vârstă de 18 ani! Aș face o pledoarie pentru mersul la vot, dar acum am un anunț de făcut: începând de mâine vom introduce și rubrica Politică în formatul ziarului nostru www.sebitoriale.ro. Pentru că așa este firesc, pentru că cititorii noștri vor asta, pentru că trebuie! Am zis acum un an ”Fără politică și fără sport!” și la vremea aceea aveam dreptate. Evoluția ziarului impune însă abordarea directă a acestor domenii importante, dar, dacă pagina dedicată Sportului mai așteaptă puțin, cea dedicată Politicii nu va mai fi amânată. Însă, chiar dacă nu pare, suntem în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc la termen, duminică, 6 decembrie 2020 și trebuie să procedăm corect din toate punctele de vedere, inclusiv după regulile acestei campanii.

Am decis să nu introducem pe site publicitate electorală și să evităm materialele ce seamănă mai mult cu propaganda electorală, decât cu informările firești asupra programelor politice, candidaților și evenimentelor de campanie. Pe cât posibil vom participa la conferințele de presă și alte evenimente electorale unde vom fi invitați, și vom publica orice comunicat de presă, cu excepția celor ce ar semăna prea mult cu un atac la persoană. Comentariile le amânăm pentru perioada de după alegeri. Publicul nostru știe, în general, suficiente lucruri despre principalele partide politice și reprezentanții lor din județul nostru, mai ales despre lideri și candidați, încât va merge la vot în deplină cunoștință de cauză.

Ca tot restul ziarului dâmbovițean exclusiv online numit www.sebitoriale.ro, și rubrica Politică va urmări mai mult partea plină a paharului. Putem bălti în lamentări și așteptări nerealiste prelungite la infinit, sau putem cere continuu de la cei care ne conduc destinele întâi lucruri simple și de efect cum ar fi respectarea cu sfințenie a Legii, grija reală față de oameni, renunțarea la privilegii nemeritate, oprirea risipei de bani publici, ca să putem trece în sfârșit la proiecte mari de țară.

Urmărește, așadar, de mâine noua rubrică a a ziarului nostru, vom încerca să ținem pasul cu politicienii și cu evenimentele politice din municipiu și din județ, pentru ca tu să fii informat rapid, corect și obiectiv.

Foto: Triplu panou de afișaj electoral din municipiul Târgoviște.