Acasă Poliția informează! Epidemie coronavirus – Polițiștii dâmbovițeni verifică respectarea măsurilor de protecție sanitară

Epidemie coronavirus – Polițiștii dâmbovițeni verifică respectarea măsurilor de protecție sanitară

141
0

Acțiuni pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2

Pe parcursul zilei trecute,  la nivelul județului Dâmbovița, au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2, în piețe, magazine, supermarketuri, terase, în zonele frecventate de cetățeni, cât și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au verificat 52 de societăți comerciale, pe linia respectării măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Totodată, au fost verificate peste 50 de mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea  cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor de distanțare socială și protecție individuală.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate, conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 50 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 2500 de lei.

Acțiunile continuă și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare sociala, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Articolul precedentFermierii pot depune la APIA Dâmbovița cererile pentru rambursarea diferenței de acciză la motorina utilizată în agricultură
Articolul următorDoi jandarmi dâmbovițeni, la încheierea mandatului de onoare în instituția “Oamenilor de arme”