Acasă Carte Luni se redeschide Biblioteca Județeană ”I.H. Rădulescu”

Luni se redeschide Biblioteca Județeană ”I.H. Rădulescu”

194
0

Avem vești bune pentru dâmbovițenii pasionați de carte și abonați ai Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița. Aceasta se redeschide pentru public, după o pauză de mai bine de două luni, impusă de starea de urgență generată de epidemia de coronavirus din România.

Astfel, începând cu data de luni, 25 mai 2020, Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița își reia lucrul cu publicul, deocamdată la Sediul central, la Sediul Filialei pentru Copii și la Sediul Filialei de Carte în Limbi Străine. Trebuie să știți că, în această primă fază a reluării activității este permis numai împrumutul de carte și că, la intrarea în sediile menționate, posesorii de permise de intrare la bibliotecă trebuie să țină cont de următoarele reglementări impuse de Ordinul 2855-830/15.05.2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS COV 2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii :

1. Obligativitatea de a purta masca de protecție care să acopere complet nasul și gura;

2. Dezinfectarea mâinilor la intrarea în instituție;

3. Respectarea distanțării fizice, minim 2 m;

4. Efectuarea unui triaj observațional de către personalul instituției, nepermițându-se accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);

5. Termometrizarea noncontact a utilizatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în incinta clădirii.

Accesul în secțiile de împrumut va fi permis în limita unei singure persoane, respectiv, două persoane pentru copii însoțiți de părinți, dar nu este permis accesul liber la raft, cărțile solicitate urmând a vă fi furnizate de către bibliotecari. Tocmai de aceea, pentru a reduce timpul de așteptare, este bine să consultați înainte catalogul electronic al bibliotecii de pe site-ul Bibliotecii Județene ”I.H. Rădulescu” Dâmbovița www.bjdb.ro. Puteți chiar să rezervați online cărțile dorite, în funcție de domeniul în care se încadrează publicația pe care doriți să o citiți, la următoarele adrese de email,: imprumut@bjdb.ro; cartestraina@bjdb.ro; tehnica@bjdb.ro; copii@bjdb.ro. De asemena, rezervarea se poate face și telefonic la numerele de telefon: 0732100453 – Secția Împrumut Carte Adulți, 0372740621 – Filiala Carte în limbi străine; 0245/634112 – Filiala Carte pentru copii. Personalul bibliotecii vă va informa dacă publicațiile sunt disponibile și vă va programa într-un anumit interval orar pentru a veni să le ridicați. Programul special pentru această perioadă este de Luni până Vineri, de la orele 8.00-16.00. În această perioadă se pot face și permise noi.

Vă urăm lectură plăcută!

Articolul precedentSărbătoare mare: La mulți ani, Constantin! La mulți ani, Elena!
Articolul următor198 de noi cazuri de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore