Acasă Epidemie coronavirus DSP, precizări privind situația de la Răcari

DSP, precizări privind situația de la Răcari

290
6
DSP Dâmbovița

COMUNICAT DE PRESA al Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița

”Referitor la evenimentul epidemiologic comunitar care a avut loc la Centrul Rezidențial de Persoane Vârstnice Răcari, facem următoarele precizări:

DSP Dâmbovița a demarat în data de 14.04.2020 o anchetă epidemiologică preliminară, ca urmare a confirmării COVID – 19, a unei persoane angajată a centrului, care la acel moment se afla în izolare preventivă la domiciliu.

Cu această ocazie au fost recoltate 71 de probe, 52 de la persoanele asistate și 19 de la salariați. În urma rezultatelor primite de la Institutul Matei Balș, în cursul serii de 16.04.2020, a rezultat ca 32 din persoanele asistate și 9 salariați au fost depistați pozitiv COVID – 19 fără să prezinte simptomatologia specifică infecției respiratorii acute.

Prefectul județului Dâmbovița, împreună cu directorul DSP Dâmbovița, s-au deplasat la centrul rezidențial pentru a evalua situația și a coordona echipele de intervenție.

S-a dispus ca toate persoanele confirmate pozitiv, aflate in centru, să fie evaluate de un medic specialist boli infecțioase, în prealabil internării, conform protocolului specific situației, la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean Târgoviște, restul persoanelor cu rezultate negative rămânând în centru, în supraveghere clinică.

Pentru o mai buna operativitate a fluxului de gardă s-a solicitat suplimentarea cu medici specialiști la secția de boli infecțioase, având în vedere numărul mare de pacienți care urmau să ajungă.

În cursul zilei de 17.04.2020 s-a continuat testarea a 29 de persoane care deservesc centrul rezidențial, aflate în autoizolare preventivă la domiciliu, în conformitate cu prevederile Ordonanței militare nr. 8/2020.

S-a dispus comasarea activității într-un singur pavilion, în care s-a facut dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție, utilizarea echipamentului de protecție personală pe toată perioada de activitate și respectarea măsurii de autoizolare.

            Ancheta epidemiologica este în derulare.

Sperăm ca evoluția să fie bună pentru toate persoanele confirmate cu coronavirus și ca epidemia să nu se mai extindă nici la Răcari, nici în alte zone din județ.

Articolul precedentStai în casă! Stai acasă!
Articolul următorSecția Ortopedie SJUT – secție pentru COVID 19