Acasă Jandarmeria Dâmbovița Doi turiști constănțeni au fost ajutați de jandarmii montani

Doi turiști constănțeni au fost ajutați de jandarmii montani

113
0

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit vineri, 11 decembrie, în urma unui apel telefonic la 112, pe DJ 714 din Munții Bucegi pentru a sprijini două persoane aflate în dificultate.

Turiștii, o femeie și un bărbat, în vărstă de 47, respectiv 63 de ani, din Constanța se deplasau cu mașina pe DJ 714 Moroeni-Peștera și intenționau să ajungă la un loc de cazare. La un moment dat, la aproximativ 2 km de Cabana Roșie au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii. 

Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga i-au ajutat să deblocheze autovehiculul, iar turiștii și-au continuat deplasarea spre Peștera.

Pentru prevenirea situațiilor de pericol în zona montană recomandăm turiştilor următoarele:

– înainte de a pleca la drum, să vă informați asupra itinerariului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

– să aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.);

– să folosiţi numai drumurile deschise circulației;

– să apelaţi cu încredere la jandarmii montani, să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate;

– să respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga și Peștera.

Articolul precedent6333 noi cazuri de coroanirus în țară, cu 127 mai puține decât ieri
Articolul următor92 de dâmbovițeni au fost confirmați cu coronavirus în ultimele 24 de ore