Acasă Jandarmeria Dâmbovița Doi turiști constănțeni au fost ajutați de jandarmii montani

Doi turiști constănțeni au fost ajutați de jandarmii montani

13
0

Jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit vineri, 11 decembrie, în urma unui apel telefonic la 112, pe DJ 714 din Munții Bucegi pentru a sprijini două persoane aflate în dificultate.

Turiștii, o femeie și un bărbat, în vărstă de 47, respectiv 63 de ani, din Constanța se deplasau cu mașina pe DJ 714 Moroeni-Peștera și intenționau să ajungă la un loc de cazare. La un moment dat, la aproximativ 2 km de Cabana Roșie au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza zăpezii. 

Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga i-au ajutat să deblocheze autovehiculul, iar turiștii și-au continuat deplasarea spre Peștera.

Pentru prevenirea situațiilor de pericol în zona montană recomandăm turiştilor următoarele:

– înainte de a pleca la drum, să vă informați asupra itinerariului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

– să aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru sezonul rece (anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.);

– să folosiţi numai drumurile deschise circulației;

– să apelaţi cu încredere la jandarmii montani, să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate;

– să respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Turiştii aflaţi în dificultate în Munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga și Peștera.