Acasă Educație De azi elevii se reîntorc la școală… online!

De azi elevii se reîntorc la școală… online!

141
0

Astăzi, 11 ianuarie este prima zi de școală de după vacanța de iarnă, însă școlile rămân închise peste tot, învățământul fiind reluat numai în variata online. decizia a fost luată pe baza Hotărârii nr 2 din 08 01 2021 a Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă, care prevede chiar în articolul 1 ”Se propune suspendarea activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2021.”

Până pe 29 ianuarie mai este primul semestru al anului școlar 2020-2021, atât elevii, cât și cadrele didactice sperând ca, după vacanța intersemestrială, cursurile să se desfășoare din nou în unitățile școlare chiar din prima zi a celui de-al doilea semestru, ziua de luni, 8 februarie 2021. Deocamdată, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a fost reticent în a da această veste, totul depinzând de patru criterii, enumerate de ministru: situația epidemiologică la data de 15 ianuarie, disponibilitatea pentru vaccinare a personalului din învățământ, măsurile luate de celelalte state din Uniunea Europeană și situația elevilor care nu au avut acces la predarea online, inclusiv numărul elevilor cărora nu li se poate încheia media pe Semestrul I, din cauza că nu au putut participa la orele online. De altfel, în ultimele 3 săptămâni din Semestrul I, între 11 și 29 ianuarie 2021, profesorii vor trebui să încheie situația școlară a elevilor.

Le urăm succes tuturor elevilor și cadrelor didactice ce încep astăzi cursurile online, fiind convinși că voința, ambiția și credința lor vor fi suficient de puternice cât să depășească cu bine această situație dezavantajoasă. Se poate învăța și de acasă, și online, mai greu, dar nu este imposibil atâta timp cât există voință, ambiție și credință!

Articolul precedentAtenție, drum în lucru! Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din Județul Dâmbovița, în perioada 11 – 15 ianuarie 2021
Articolul următor4 bucureșteni au fost salvați în mijlocul nopții de salvamontiștii de la Baza Peștera