Acasă Comunicat de presă Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști de cult Ortodox, polițiștii din cadrul...

Cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști de cult Ortodox, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmbovița au fost la datorie pentru siguranța comunității!

27
0

În perioada 14-17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști, iar manifestările organizate în județ să se desfășoare fără evenimente nedorite.

Precizăm că nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să perturbe ordinea și liniștea publică și normele de conviețuire socială.

În cadrul misiunilor desfășurate au fost angrenați polițiști de la structurile de poliție rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița.

În Noaptea de Înviere activităţile de patrulare au fost identificate, polițiștii fiind prezenți în proximitatea lăcașurilor de cult.

În cele patru zile, în total au fost organizate peste 400 de patrule, obiectivul forțelor de ordine fiind de a asigurara o intervenție rapidă şi eficientă ori de câte ori este sesizat un incident sau atunci când situaţia o impune.

Astfel, polițiștii au fost solicitați să intervină la 134 de evenimente, 61 dintre acestea fiind sesizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

De asemenea, au fost semnalate 62 de infracțiuni contra persoanei și 31 de infracțiuni contra patrimoniului, iar pentru neregulile descoperite, în această perioadă, polițiștii au aplicat 712 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei.

Pe lângă activitățile organizate pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, polițiștii au acționat și pentru prevenirea și combaterea  accidentelor de circulație, în acest sens fiind organizate acțiuni punctuale pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, conduc autoturisme fără a deține permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice ori a altor  substanțelor interzise.

Pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, polițiștii au retras 12 certificate de înmatriculare și au reținut 40 de permise de conducere, dintre care 21 de permise au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 pentru consumul de băuturi alcoolice.

Articolul precedentÎți cauți un job? În baza de date a AJOFM Dâmbovița sunt disponibile azi 583 locuri de muncă!
Articolul următorExpoziția ”Alice În Țara Minunilor: o poveste reciclată”, prezentată în premieră în Târgoviște, la Dâmbovița Mall