Acasă Epidemie coronavirus 31 noi cazuri de coronavirus declarate în județ cu o zi înainte...

31 noi cazuri de coronavirus declarate în județ cu o zi înainte de Zilele Cetății Târgoviște

96
0

BULETIN DE PRESĂ – 04.09.2020

   În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

Au fost organizate 10 acțiuni punctuale la care au participat polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, polițiști locali și jandarmi.

Astfel, au fost verificate 39 de obiective/locații și au fost legitimate 336 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 67 de  mijloace de transport, dintre care 52 mijloace de transport public. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

   Reprezentanții ISU „Basarab l” Dâmbovița și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au continuat misiunile privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești, personalul ISU Dâmbovița efectuând și misiuni de decontaminare. Astfel, au fost desfășurate, în ultimele 24 de ore, în total 26 de misiuni în acest sens.

     Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 3.213 (31 persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total: 2.534

•     Persoane decedate de la debutul pandemiei: 124

•     Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 590

•     Persoane aflate în izolare la domiciliu: 413

•     Persoane aflate în izolare instituționalizată: 244.

   Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

   Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii  publice. De aceea, vă reamintim că este necesar să respectați măsurile privind distanțarea fizică precum și cele privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în scopul prevenirii și răspândirii noului tip de coronavirus.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Articolul precedentDSP Dâmbovița, precizări privind focarul de covid 19 de la Pucioasa
Articolul următor4 zile de sărbătoare pentru târgovișteni la Zilele Cetății Târgoviște 2020!