Acasă Primăria Târgoviște 4 zile de sărbătoare pentru târgovișteni la Zilele Cetății Târgoviște 2020!

4 zile de sărbătoare pentru târgovișteni la Zilele Cetății Târgoviște 2020!

134
0

În condiții speciale impuse de epidemia de coronavirus și starea de alertă, târgoviștenii sărbătoresc, totuși, și în 2020, ziua orașului, 8 septembrie, prin tradiționalele Zile ale Cetății. Primăria s-a achitat cu brio și în acest an dificil de sarcina de organiza serbări demne de o Cetate de scaun, unde au domnit Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul și Constantin Brâncoveanu, propunând în patru zile, 5-8 septembrie, suficiente evenimente de înaltă ținută artistică și culturală, cât să fie pentru toți participanții încă o ediție memorabilă și de valoare.

Standul Expozițional de promovare a obiectivelor turistice din Târgoviște / Dâmbovița

Prima zi de sărbătoare a fost în mod cert un succes. Așa cum v-am informat aici, programul de astăzi, 5 septembrie, a inclus deschiderea, în Scuarul Primăriei, a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu” organizat de Biblioteca Județeană și a Standului Expozițional de promovare a obiectivelor turistice din Municipiul Târgoviște / Județul Dâmbovița – organizat de B.P.P.C.D.T în parteneriat cu Complexul Muzeal „Curtea Domnească”. Iubitorii de carte se pot răsfăța cu o mulțime de titluri care mai de care mai interesante, ale unor edituri locale, ca Bibliotheca și Cetatea de Scaun, sau din capitală, ca Eikon, Niculescu și Curtea Veche.

O parte din bogata ofertă de carte bună a Editurii Eikon

În același timp, în Parcul Chindia s-a deschis Târgul Tradițional de Sfânta Maria, cu o mulțime de producători locali sau din alte județe. Multe delicii culinare, must, vin și bere rece, dulciuri de tot felul, muzică și nelipsitul Luna Park! Dacă la orele prânzului nu era prea multă lume, spre seară au venit tot mai mulți târgovișteni, ca-n zilele bune de dinainte de epidemia de covid 19.

Delicii culinare pentru pofticioși la Târgul Tradițional de Sfânta Maria

Iar de la ora 18:00, așa cum era anunțat în program, la Teatrul de vară, a început Spectacolul de muzică și balet „O sole mio”, al celebrului Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, un spectacol bine ales, pentru un public cunoscător!

„O sole mio”, spectacol de muzică și balet – Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Felicitări organizatorilor pentru reușita de azi și, cu siguranță, următoarele 3 zile de sărbătoare din Zilele Cetății Târgoviște 2020 vor fi, de asemenea, reușite!

La mulți ani, TÂRGOVIȘTE, oriunde te-ai afla!

Articolul precedent31 noi cazuri de coronavirus declarate în județ cu o zi înainte de Zilele Cetății Târgoviște
Articolul următorDe ieri până azi, 1269 noi cazuri de coronavirus raportate în țară